שרתי אחסון בענן מומלצים בחברות אחסון ענן המובילות בעולם

חברות אחסון אתרים בשרתענן רבות ומגוונות, לכן בחרנו להתמקד בארבע החברות המובילות כיום בתחום – AWS, Google Cloud ,Digital Ocean ו-Vultr. הסקירה הבאה תלמד אתכם מה זה בכלל אחסון בענן ולמה הוא עדיף על פתרונות אחרים, היתרונות והחסרונות השונים של החברות המובילות ועזרה קטנה בדרך לבחירת הפלטפורמה המתאימה עבורכם.

מה זה בכלל אחסון בענן?

האפשרות של אחסון אתר בשרת על גבי ענן קיימת זמן מה, אולם לאחרונה החלה לצבור כוח, גם בקרב עסקים קטנים יותר. אחסון אתר על גבי שרת ענן פורס את האתר שלכם על פני מספר שרתים (שאינם פיזיים) ולכן הוא יכול לאפשר לכם לעשות דברים רבים שלא הייתם יכולים לעשות עם שרת שיתופי, שרת וירטואלי פרטי בענן (VPS) או שרת ייעודי (שגם הם שרתי אחסון מומלצים בפני עצמם, פשוט למטרות אחרות).

היתרונות של אחסון בענן ברורים. בהשוואה לשאר האפשרויות, אין ספק שהיא מנצחת ומובילה את המשתמשים שלה לחווית משתמש נוחה יותר מאחר והיא מתעלה על מגבלות מסוימות שקיימות בסוגי האחסון השונים. לדוגמא, אחסון שיתופי גורם לאתר שלכם לשתף משאבים עם אתרים אחרים המתארחים באותו השרת. זה יכול להתבטא בתקלות שמשפיעות על האתר שלכם, גם אם מקור התקלה נמצא באתר של אדם אחר. עבור שירות טוב יותר, אתם יכולים לשלם עבור שרת פרטי וירטואלי, או אפילו שרת ייעודי, אבל בכל המקרים הללו אתם בעצם מסתמכים על שרת אחד וזהו. באחסון בענן, לעומת זאת, האתר שלכם שואב משאבים ממספר שרתים ובמידה ויש איזשהי תקלה באחד מהם – האתר אוטומטי עובר להתאחסן בשרת אחר, עד לטיפול התקלה. התוצאה – האתר שלכם יהיה באוויר רוב הזמן, ללא תקלות.

השימוש בענן והאחסון במספר שרתים מעניק לו יתרונות נוספים על פני אחסון פיזי מסורתי. לדוגמה, אם האתר שלכם חווה עלייה בתנועה פתאומית, הוא יכול למשוך משאבים משרת אחר כדי למנוע טעינת עמודים איטית או גרוע מכך, ירידה של האתר. בנוסף, אחסון אתרים מומלץ בענן הופך את הגדלת/הקטנת המשאבים שלכם לפעולה פשוטה ומיידית.

איך אחסון בענן עובד?

טכנולוגיית אחסון בענן מפצלת שרת פיזי למספר מכונות וירטואליות. תכנת ניהול (שנקראת hypervisor) מותקנת על שרתים פיזיים כדי לחבר אותם לרשת וליצור שרתים וירטואליים, הנקראים גם שרתי ענן. משאבים וירטואליים אלה הינם עוברים בצורה אוטומטית דרך הענן לשימוש משותף בארגון או על פני מספר ארגונים. כל שרת בהגרדת הענן מבצע משימות ספציפיות. לדוגמא – אם שירות הענן מאחסן את האתר העסקי שלכם ושרת אחד נכשל, שרת אחר ייכנס כגיבוי כדי להבטיח זמינות שוטפת. מאחסן הענן מפיץ את המידע של האתר שלך באמצעות יתרות רבות של משאבים שמבטיחות שהוא נשאר זמין תמיד באינטרנט עבור המבקרים שלכם. ישנן ארבעה קטגוריות מרכזיות לאחסון ענן:

  1. IaaS: תחת המטרייה של IaaS, משתמשים משתמשים במשאבי החומרה הוירטואליים הדרושים להתקנת סביבת התוכנה שלהם.
  2. PaaS: בצד של PaaS, למשתמשים מסופקת סביבת תוכנה שדרכה הם יכולים להתקין ולפתח יישמוי אינטרנט במהירות רבה.
  3. מחשוב ללא שרת: מחשוב ללא שרת אינו עצמאי לחלוטין בשרת. מחשוב ללא שרת דורש משרתים להפעיל את הקוד כדי לגרום לו לעבוד. מה שהופך אותו ל"חסר שרת" הוא היכולת של מפתחים לבנות יישומים מהר יותר עד כדי ביטול הצורך שלהם בניהול תשתית.
  4. SaaS: שיטת אספקת תוכנה שבאמצעותה משתמש הקצה יכול לגשת ליישום ולהשתמש בו מרחוק באמצעות דפדפני אינטרנט. ספק מאחסן ומתחזק את החומרה שמפעילה את האפליקציה. (הפופולרי ביותר)

סוגים שונים של אחסון בענן

אם אתם מעוניינים בפתרון אחסון בענן מתקדם עבור האתר או האפליקציה שלכם, עליכם להכיר ולהבין מה הם הסוגים השונים של אחסון בענן שזמינים עבורכם. מה אומר כל סוג והאם הוא משתלם עבורכם? ישנן 4 קטגוריות של אחסון בענן, לכל אחת יש תכונות אחסון שונות, יתרונות וחסרונות: 

1. ענן ציבורי - Public Cloud

אחסון בענן ציבורי הוא המקבילה בענן לשימוש בשרת אחסון שיתופי, פתרון ישן ופחות יעיל בכל מה שקשור לתחום אחסון אתרים. כאשר מאחסנים אתר בענן ציבורי, החומרה משותפת בין מספר מכונות וירטואליות. עם זאת, בניגוד לאחסון אתר שיתופי, המשאבים של השרת הוירטואלי בענן הם מגודרים, שטח הדיסק וכוח העיבוד אינם משותפים עם חשובונות אחרים ולכן יש פחות סכנה באחסון בענן ציבורי. למעשה, בענן ציבורי אתם חולקים רק שטח מדף במרכזי הנתונים. כאשר אתם מאחסנים אתר בענן ציבורי אתם עדיין יכולים להגדיר את סביבת הענן שלכם כך שהיישום שלכם מוגן על ידי חומש אש ציבורית בענן. עם חומת אש וירטואלית, אפילו איומים מסוכנים כמו מתקפות DDoS ניתנים למתן במהריות וביעליות באחסון ענן ציבורי.

אחסון ענן פרטי

2. ענן פרטי - Private Cloud

אמנם אחסון בענן ציבורי לא בהכרח לא מאובטח, אבל אתם עלולים להרגיש לא בנוח עם פתרון אחסון הדורש רמה גבוהה של אבטחה. אחסון ענן פרטי ככל הנראה, הוא פתרון הענן הטוב ביותר לצרכים שלכם. עם אחסון ענן פרטי, אתם לא חולקים תשתיות עם משתמשים אחרים. לא רק שהמשאבים שבהם אתם משתמשים נשמרים בנפרד מחשבונות ענן אחרים, אלא שאתם גם נמצאים על שרת ענן שונה פיזית. מכיוון שהפתרון הזה מצריך שימוש בלעדי ברכיבי חומרה, אחסון ענן פרטי יקר יותר משימוש בענן ציבורים. אבל, אם אתם נותנים עדיפות לבקרת נתונים ואבטחה, סביר להניח שזה יהיה משתלם יותר עבורכם.

3. ענן היברידי - Hybrid Cloud

פתרון אחסן ענן היברידי מתייחס לתשתית המשלב ענן ציבורי, ענן פרטי ומחשוב מקומי. פתרונות ענן היברידיים נועדו כדי לספק ניהול וניידות יישומים וכתוצאה מכך, סביבת מחשוב מבוזרת אחת, מאוחדת וגמישה. עבור אחסון אתרים, למודל שלענן היברידי יש את היתרון שארגון יכול להריץ ולהרחיב עומסי עבודה קיימים או חדשים בענן תוך שימוש במחשוב המתאים ביותר.

4. ענן מנוהל - Managed Cloud

אחסון ענן מנוהל מגביר את ההיגיון שמאחורי התפיסה שהדברים הטכניים בפתרון ענן צריכים להיות מנוהלים על ידי מיקור חוץ. בנוסף לסיפוק התשתית הפיזית והמכונות הוירטואליות לאחסון יישומי האינטרנט שלכם, שירות ענן מנוהל מספק את כל מגוון התשתיות והתמיכה ברמת היישומים. פתרונות ענן מנוהלים מתאימים לעסקים קטנים ולחברות ללא גישה לצוות IT בתוך החברה שדרוש כדי לנהל שרתי אחסון פרטיים או אחרים. פתרון אחסון ענן מנוהל מאפשר בעצם גם לאנשים ללא צוות טכני או ידע בקוד להנות משירות של אחסון בענן.

חברות מובילות לאחסון אתרים בענן

בשוק האחסון בענן, קיימות ארבע חברות מרכזיות שמתחרות אחת בשנייה על התואר "חברת האחסון הטובה בעולם". אנו מתכוונים כמובן ל-AWS, DigitalOcean, Vultr ו-Google Cloud. אלו הן ארבע חברות ענק, שמעניקות למשתמשים שלהם חווית אחסון מצוינת. ארבעתן מתקדמות במיוחד מבחינה טכנולוגית, ומתמקדות באבטחה בלתי מתפשרת וגמישות בהוספת/הורדת שירותים. הן מציעות שירותים דומים, לכן השוני המהותי שמצאנו ביניהן הוא מה המחיר שתשלמו עבור אחסון אתרים בענן.

שירותי ענן מומלצים

מה עדיף לבחור?

אמנם אנחנו מדברים כל הזמן על תחרות בין ארבע החברות, אבל אין ספק שאמאזון ניצבת במקום הראשון בצורה עקבית בשנים האחרונות. היא מחזיקה במרכזי הנתונים הגדולים בעולם, ואפילו זכתה בשנת 2013 בחוזה נחשק ליצירת ענן פרטי עבור ממשלת ארה"ב. כל אלו נותנים לה לגיטימציה לספק שירותים במחיר גבוה במיוחד, לכן החבילות שהיא מוכרת עבור שירותי אחסון בענן הן היקרות ביותר.

הבאה בתור היא Google Cloud, שהיא פלטפורמת הענן של חברת גוגל המוכרת. היא פועלת מאז 2011 ובנויה על אותה התשתית בה גוגל משתמשת באופן פנימי עבור שאר המוצרים שלה. הפלטפורמה מספקת סדרה של שירותי ענן הכוללים מחשוב, אחסון נתונים, ניתוח נתונים ועוד. שירותי האחסון בענן של גוגל מתאפשרים באמצעות 24 חוות שרתים, מספר גבוה יותר בהשוואה לחברות אחסון אחרות כמו DigitalOcean. המחיר שלה מעט נמוך יותר מאמאזון (33.18$ לחודש לעומת 36.51$), אבל עדיין גבוה בהשוואה למתחרה השלישית שלנו – DigitalOcean.

Digital Ocean הרחיבה את השירותים שהיא מציעה, והיום תוכלו למצוא אצלה שירותים חשובים נוספים כמו איזון עומסים. מעבר לכך, אפשר לומר שהתמחור של DigitalOcean הוא הטוב ביותר בקרב כל ספקי הענן, כמובן בהתאם למה שאתם מקבלים. המחירים שלהם נוחים מאוד ויותר מזה, החברה לא גובה תשלומים נוספים עבור שירותים נוספים שתרצו לקחת, כמו כתובות IP קבועות. התמחור של החבילה הבסיסית הוא 10$ לחודש, כשהמחיר אצל המתחרים (AWS ו-Google Cloud) עולה על 30$ לחבילה דומה.

Vultr בעלת 17 דאטה סנטרים, באמצעותם היא מאפשרת לכם לבחור את מיקום השרת שלכם ובכך לשפר את מהירות הביצועים עבור הלקוחות שלכם. מעבר לכך, היא השיקה לאחרונה את שרתי ה-High Frequency, שרתים בעלי ביצועים טובים ומהירים יותר. לדברי החברה, שרתים אלו מהירים בכ-40% מהשרתים הסטנדרטיים שלהם. בנוסף, שרת Vultr HF 1GB יעלה לכם רק 13$ לחודש. 

חסרון אחד בולט ומשותף לארבע החברות הללו, הוא שהן פונות בעיקר לחברות ותאגידים גדולים שיכולים להרשות לעצמם לרכוש איש סיסטם שינהל עבורם את הפלטפורמה. עבור משתמש יחיד, שאין לו ידע בתחום, זוהי פעולה קשה ומתסכלת לביצוע. פתרון יעיל במיוחד הוא השימוש בפלטפורמת הניהול של Cloudways, שמתממשקת עם ארבע החברות הללו, ומספקת חווית ניהול אחרת לחלוטין – קלה, אינטואיטיבית, ללא שום צורך בידע מורחב בתחום. השימוש בפלטפורמה של Cloudways תאפשר לכם לבחור את השירותים שאתם מעוניינים בהם, תבצע ניטור אוטומטי של תקיפות ולרוב אף תמנע מהן לקרות. מעבר לזה, אתם תשלמו רק לפי השירותים שצרכתם באותה תקופת חיוב.

אחסון אתרים מומלץ

כמה עולה אחסון בענן?

בדיוק כמו שרתי אחסון רגילים, המחירים של אחסון בענן משתנים בהתאם לצרכים שלכם. אחסון בענן הוא בדרך כלל יקר יותר מאשר פתרונות האחסון המסורתיים שהכרתם. אם אתם מפעילים אתר דל תדמית קטן ודל תקציב ככל הנראה לא תצטרכו להשקיע בשרת אחסון בענן. אם אתם כן החלטתם לבחור בפתרון הענן, יש כמה דברים שמשפיעים על המחיר. ראשית, ישנן דרישות מהשרת עצמו מבחינת משאבים, זיכרון, מערכת הפעלה ודרישות טכניות דומות. משהו פשוט כמו מערכת ההפעלה יכול להשפיע רבות על המחיר. שנית, יש הבדל בין בחירת תכנית קיימת לעומת תכנית מותאמת אישית עם ספק האחסון. אם אתם יכולים למצוא תכנית קיימת עם ספק אחסון שמתאימה לצרכים שלכם, זה ברוב המקרים יהיה זול יותר מתוכנית מותאמת אישית. לבסוף, יש את סוג האחסון שאתם צריכים. אחסון בענן ציבורי או אחסון משותף הן האופציות הזולות ביותר, בעוד שאחסון בענן פרטי או בענן מנוהל יהיו פתרונות יקרים יותר.

איך מתחילים לעבוד עם אחסון בענן?

אחסון ענן כולל בדרך כלל את כל המרכיבים לניהול אתרים, כולל האחסון עצמו וכלי ניהול למסדי נתונים. שירותים רבים מתוכננים מתוך מחשבה על משתמשים לא טכניים ומציעים לוחות בקרה ופאנל ניהול עם תכונות רבות שהופכות את ניהול משאבי האתר וניהול אתר לנוחים יותר עבור כלל האוכלוסייה. באמצעות אחסון מנוהל בענן, אתם יכולים לנהל את הדומיינים שלכם, להגדיר חשבונות FTP להעברת קבצים מרחוק, לערוך מסדי נתונים ישירות ולבצע פונקציונות נוספות. נניח שאתם רוצים לבנות אתר עסקי עבור עצמכם או עבור לקוח, בעת הקמת האתר יהיו לכם מספר משימות:

  • לרכוש שרת ענן
  • להתקין את התוכנה הנכונה בשרת
  • ללמוד איך לנהל את השרת
  • לוודא שהשרת והאתר שלכם תמיד יישאר באוויר ולא יחווה נפילות


אם תבחרו באחסון ענן, אתם תשלמו תשלום חודשי של כ-10$ כדי להבטיח את הזמינות השוטפת של האתר לציבור המשתמשים. אתם רק צריכים להעלות את קבצי האתר שלכם לשרת האחסון והוא יהיה מוכן לשימוש ציבורי.

סיכום

לסיכום, אנו ממליצים לאחסן את האתרים שלכם בחברת DigitalOcean (דרך ממשק הניהול של Cloudways), מאחר והיא עומדת בסטנדרטים גבוהים מבחינת אבטחה ואמינות, מספקת את הסחורה בדיוק כמו המתחרות שלה, אבל, וזה אבל גדול – היא עושה זאת במחיר נמוך יותר משמעותית.

שאלות ותשובות - אחסון בענן במערכת Cloudways

אחסון אתרים בענן דומה לטכנולוגיות ענן אחרות. במקום להפעיל משימה על גבי שרת עם אפשרויות מצומצמות או על מכונה בודדת, עומס העבודה מתפרס על הרבה מכונות שונות. אותו דבר קורה עם אחסון בענן. זה שווה ערך להחזיק עשרות, מאות ואפילו אלפי שרתים אישיים בכל רחבי העולם ללא הקצאה של משאבים פיזיים. אחסון בשרת ענן מתחלק ל-2 חלקים: חלק ראשון הוא השרתים הווירטואליים שהאתר או האפליקציה שלכם מתאחסנים בהם והחלק השני הוא שרתי האחסון הפיזיים שמחוברים לשרתים הווירטואליים. מערכת היחסים הזו בין השניים מאפשרת גמישות עצומה שלא קיימת בפתרונות אחסון אחרים.

בדרך כלל, סביבת אירוח בענן בעבר היו מתאימות לחברות או ארגונים גדולים. כיום באמצעות המערכת של Cloudways, ניתן לנהל בעצמכם שרת אחסון בענן של אחת מספקיות הענן הגדולות בעולם: Google Cloud Platform, Amazon Web Service, Linode, Vultr ועוד.

לאחסון אתרים בענן יש מספר יתרונות ברורים שמבדילים אותו מפתרונות אחסון אחרים. לפניכם 4 יתרונות מרכזיים:

  • גמישות – עם אחסון בשרת ענן תוכלו להגדיל את השימוש במשאבים שלכם בזמן אמת. מכיוון שאתם לא מוגבלים לשרת פיזי או חלק ממנו, תוכלו להגדיל בקלות את המשאבים כשיש עלייה דרסטית בכמות התנועה או בסיטואציות אחרות.
  • תמחור ייחודי – באחסון אתרים בענן אתם משלמים רק עבור מה שאתם בפועל משתמשים. אתם לא משלמים עבור שימוש במשאבים אם אתם לא באמת צריכים אותם מכיוון שניתן להגדיל או להקטין את המשאבים בכל רגע נתון ובלחיצת כפתור.
  • אבטחה מתקדמת – מכיוון שהאתר שלכם מאוחסן בכמה מיקומים שונים, אם מיקום אחד נפגע האתר שלכם לא יספוג פגיעה ועדיין יישאר באוויר. בשונה מאחסון שיתופי שבו כל פגיעה באתר הנמצא על גבי אותו שרת יחד עם האתר שלכם עלול לסכן את האתר שלכם.
  • התאמה אישית – בגלל שאחסון אתרים בענן הוא גמיש אתם יכולים לעשות שינויים רבים ושיפורים באבטחה, בהאצת האתר ובהיבטים נוספים בשרת האחסון שלכם.

אחסון אתרים בשרת ענן הוא מעולה עבור ארגונים גדולים עם אנשים צוות רבים ואיש טכני שיכול לנהל את השרת שלכם בענן. אם אין באפשרותכם לשכור איש טכני כזה הפתרון המומלץ עבורכם הוא שרת אחסון מנוהל בענן של חברת Cloudways.

באחסון VPS אתם מקבלים חלק מסוים משרת אחסון ווירטואלי, אותו תוכלו להתאים לפי הצורך שלכם. בשרת אחסון ייעודי, יש לכם את כל המשאבים של השרת לרשותכם אבל הוא מאוד יקר ולא גמיש. בשרת אחסון בענן אתם לא מוגבלים למשאבים של שרת פיזי יחיד והמשאבים שלכם פרוסים בכמה נקודות שונות.