Cloudways - אחסון אתרים בענן באחת מחברות הענן הגדולות בעולם

Cloudways היא פלטפורמה לניהול שירותי אחסון בענן, עבור מפתחים ומשתמשים פרטיים. היא ידועה בפשטות ובקלות שהיא מביאה לעולם הזה, ובאופן בו היא מאפשרת לכל משתמש (גם אם רמת הידע שלו בתחום נמוכה) לנהל בעצמו את אחסון האתרים בשרת. מעבר לכך, היא בנויה על טכנולוגיות מתקדמות ואיכותיות ומתבססת על ספקי תשתית מובילים בתעשייה כמו AWS, DigitalOcean, Google Cloud ועוד. רוב האנשים שמאחסנים אתרים ב-Cloudways יבחרו בספק DigitalOcean כי הוא הזול ביותר מבין האפשרויות המוצעות.

Cloudways

סוגי אחסון אתרים

האחסון הכי בסיסי הוא אחסון שיתופי, בו משאבי השרת משותפים לכלל המשתמשים בו. בסביבת אחסון שמוגדרת כמשותפת, שרת יחיד יכול לאחסן מספר רב של משתמשים שלכל אחד מהם יש כמות שונה של אתרים המשתפים את המשאבים של השרת. זהו הפתרון הזול והנוח ביותר עבור בוני אתרים עם תקציב מוגבל וללא ידע טכני באחסון אתרים. באחסון כזה, בדרך כלל אם למשל אתר אינטרנט אחד שואב הרבה מאוד משאבים, שאר האתרים באותו השרת יתקלו בבעיות כמו חווית טעינת אתר איטית ללא קשר לאופטימיזציות On site שביצעתם באתר. בנוסף, אם אחד מהאתרים מפיץ ספאם או שקיבל דירוג לא איכותי בגוגל – זה עלול להשפיע גם על האתר שלכם.

לעומת אחסון שיתופי, יש אפשרות לשלם על שרת ייעודי, בשרת כזה אתם הופכים לבעלים או שוכרים של שרת פיזי שלם. שלא כמו אחסון שיתופי, משאבי השרת לא משותפים עם אף אדם חיצוני, ומאפשרים לכם להגדיר בקלילות ובנוחות את סביבת הוורדפרס המועדפת לפי בחירתכם. ומצד שני, בבחירה של אחסון ייעודי התצטרכו להיות בעלי ידע עמוק בניהול שרתים. לכן, לרוב תצטרכו לשכור איש מערכות שיתחזק עבורכם את השרת. יתרה מכך, העלות של שרת זה גבוהה יותר בהשוואה לאפשרויות האחרות.

אפשרות יותר זולה, ובעלת ביצועים טובים היא אחסון VPS, שרת וירטואלי פרטי (Virtual Private Server). אחסון זה הוא מעין שילוב של אחסון משותף ושרת ייעודי. אחסון אתרים VPS מציע שרת וירטואלי פרטי (שמתארח בשרת פיזי פרטי) שלא משותף עם משתמשים אחרים. היתרון של אחסון VPS הוא שמוקצה לאתר שלכם משאבים ייעודים מתוך השרת הפרטי לפי החבילה שבחרתם. באחסון VPS אתם הבעלים הבלעדיים של השרת הוירטואלי (כמו באחסון ייעודי) ואתם אחראיים על הגדרות ניהול השרת ואחרים על הפיכת סביבת האחסון למהירה. עם זאת, המחיר בדרך כלל יהיה נמוך יותר בהשוואה לשרת ייעודי בגלל שיש בבעלותכם רק חלק מסוים מהשרת הייעודי.

לעומת כל פתרונות האחסון האלו אחסון בענן הוא פתרון אמין יותר. באחסון בענן, המשתמש לא יודע איזה שרת פיזי מאחסן את אתר האינטרנט הפרטי שלו. מודל התמחור של אחסון ענן הוא ברוב המקרים תשלום לפי שעה, מה שאומר שהשתלום שנגבה ממכם הוא רק עבור המשאבים שצרכתם באותה תקופת זמן. כך לדוגמא, אם בסופ"ש צרכתם משאבים יותר גדולים, אתם תשלמו רק על זמן הצריכה שהצטבר. יחד עם זאת, במידה ואתם חושבים שיש ברשותכם מעט מידי משאבים, אתם יכולים להגדיל את המשאבים של השרת באופן מיידי. בדיוק כמו באחסון ייעודי ואחסונים מסוג VPS, אתם עדיין תהיו חייבים להגדיר את השרת בעצמכם, ולטפל בגיבויים ובשאר הגדרות המערכת.

חדר שרתים

למה דווקא Cloudways?

אתם וודאי שואלים את עצמכם למה לבחור דווקא ב-Cloudways, אז ניתן ליתרונות של הפלטפורמה לדבר בעד עצמם. החברה משלבת בין אחסון בענן, לבין ממשק נוח וקל לשימוש שכולל את כל האפשרויות הרלוונטיות, תוך תשלום נמוך ואחסון באחת מחברות הענן הגדולות בעולם –  AWS, DigitalOcean, Google Cloud ועוד.

ספקי אחסון ענן

ראשית, המחירים שהיא מציעה זולים משמעותית בהשוואה למתחרים. ללא קשר למחיר הנמוך שהם מציעים, התשלום עבור השירות הוא שירות Pay-as-you-go, כלומר אתם משלמים רק עבור השירותים שצרכתם באותו החודש. לדוגמה, אם החלטתם להגדיל את נפח האחסון של השרת במהלך שבוע מסוים ואז להקטין אותו בחזרה, קלאודוויז תגבה כסף ספציפית עבור השבוע הנ"ל.

אחסון ישראלי של VPS (לא ענן!) מתחיל ב-350 ש"ח לא כולל מע"מ, בעוד שב-Cloudways החבילה הכי זולה עולה 10 דולר לחודש באחסון של Digital Ocean.

למה דווקא Cloudways

 מעבר לכך, אם אתם נתקלים בבעיה שהפלטפורמה לא הצליחה להתגבר עליה בצורה עצמאית – Cloudways תעמוד לשירותכם בכל שעה במהלך היום, מאחר והם זמינים 24/7/365. יתר על כן, היא דוגלת בחווית משתמש נוחה וידידותית, על כן כל אחד מכם יכול לבצע בצורה קלה את הפעולות שהוא מעוניין בהן. היבט זה מעיד על יתרון נוסף של הפלטפורמה והוא שאתם חוסכים עוד כסף כי אתם לא צריכים לשלם עבור ניהול האתר/שרת שלכם לאדם חיצוני.

מה אתם יכולים לעשות באמצעות פלטפורמת הניהול של Cloudways?

פלטפורמת הניהול של Cloudways מאפשרת לכם לבצע פעולות רבות, לצד ייעול מקסימלי של תהליכים שיכולים להיעשות בצורה אוטומטית. הנה מספר תכונות ואפשרויות שתוכלו לעשות באמצעות פלטפורמת הניהול.

ראשית, הדבר החשוב ביותר עבורכם – אבטחת אתר הוורדפרס שלכם. אם תבחרו בשירות שלהם, הוא יספק לכם הגנה מקסימלית באמצעות מספר דרכים. דרך אחת היא שאתם יכולים להגן על האתר שלכם באמצעות הגנת הבוטים של Cloudways. הגנת הבוטים שואפת לזהות ולחסום תנועות זדוניות ולהגן על האתר שלכם מפני מתקפות כמו XMLRPC, Brute Force ועוד. שירות הגנת הבוטים כלול בכל תכניות השרתים, אין לו השפעה על ביצועי האתר ואין צורך להתקין אותו.

דרך נוספת לאבטח את האתר שלכם, היא התקנת שירות חומת האש של Sucuri. שירות זה מסנן את כל התנועה באתר שלכם ומגן עליו מפני ניסיונות פריצה. דרך נוספת היא לנהל בעצמכם את ה-whitelist (רשימה של כתובות IP שאתם מאשרים להן לגשת לאתרים שלכם) שלכם. האפשרות הזו מייצרת וודאות גבוהה בנוגע לכתובות שאתם לא רוצים שייגשו לאתר שלכם וכך מונעת כניסה לא רצויה של כתובת IP חשודות שעלולות לגרום נזק.

אבטחת מידע

בנוסף, תוכלו להגדיר גיבויים אוטומטיים של האתרים בשרת הענן שלכם, דבר שיקל עליכם בתור משתמשים. אתם יכולים להגדיר את השרת לבצע גיבוי בכל יום, יומיים, שלושה ימים וכן הלאה, כאשר תדירות הגיבוי המרבית היא שבוע. בנוסף, אתם יכולים גם לגבות את השרת שלכם בכל עת שתרצו באופן ידני בלחיצת כפתור פשוטה.

תכונה נוספת היא מערכת הניטור של השרת שלכם. ניטור שרתים הוא אולי אחת התכונות המרשימות ביותר שהחברה מציעה עם פתרונות אחסון הענן שלה. ניטור השרתים מציג גרף שיעזור לכם לעקוב אחר העומס בשרת הענן שלכם ובהתאם לכך לבצע פעולות שונות הקשורות בו, כמו להגדיל/להקטין את נפח האחסון. בנוסף, האפשרות הזו חוסכת לכם זמן רב בניסיון להבין מה הבעיה בה נתקל השרת וכיצד לפתור אותה. דבר נוסף שיקל עליכם, הוא התראות ניטור השרתים. התראות אלו מתקנות בצורה אוטומטית כל בעיה בה השרת נתקל. רוב הנושאים מסתדרים לבד, ללא צורך בהתערבות שלכם.

אפשרות נוספת שהפלטפורמה מציעה לכם, היא התקנה חינמית של תוסף המטמון "Breeze" של Cloudways. זה תוסף מטמון חינמי לוורדפרס שפותח על ידי קלאודוויז והוא פשוט, חזק במיוחד וידידותי למשתמש. הוא מציע אפשרויות שונות לייעול ביצועי וורדפרס ברמות שונות. הוא עובד נהדר באותה מידה עם WordPress WooCommerce ו-WordPress Multisite. יתרון בולט של תוסף הקאש של Breeze ל- WordPress הוא שהוא מגיע עם תמיכה מובנית ב-Varnish. אם Varnish לא מותקן בשרתים שלכם, Breeze ישתמש במנגנון המטמון הפנימי שלו כדי לשפר את ביצועי האתר שלכם בוורדפרס.

תוסף CloudwaysBreeze

החברה נותנת לכם מגוון אפשרויות לניהול השרתים והאתרים שלכם. אחת מהן היא התקנת תעודת SSL חינמית על האתר שלכם באמצעות Let’s Encrypt, שהיא רשות אישורים אוטומטית ופתוחה, שהמטרה שלה היא לספק תעודות אבטחה  SSL/TLS בחינם לאתרים שמעוניינים לעבור ל-HTTPS עבור אבטחה מוגברת. תעודת ה-SSL של Let’s Encrypt היא חינמית, בנוסף היא מאובטחת כמו תעודה בתשלום, מאוד קל להתקין אותה, לא צריך לפתוח חשבון, וכל התהליך הוא אוטומטי וכולל חידושים אוטומיים לתעודה בלי התעסקות מהצד שלכם.

תעודת SSL חינמית

אפשרות נוספת שהחברה מציעה היא CDN, שנקרא CloudwaysCDN. זאת מערכת שרתים מבוזרת גיאוגרפית המשמשת להפחתת עומס התנועה ומהירות טעינת העמודים באתרים. ה-CDN מאחסן עותקים של נכסים סטטיים של אתרי האינטרנט (המונח הטכני הוא שכפול). ברגע שמשתמש מבקר באתר אינטרנט, חלק מהנתונים מוגשים מהמיקום הקרוב ביותר אליו. התוצאה של ה-CDN היא מהירות טעינת עמודים מהירה משמעותית וחוויה נהדרת עבור המשתמש. אם עד עכשיו לא השתכנעתם, שימו לב לנתון הבא: העלות שלה נמוכה במיוחד – עבור אתר יחיד, המנוי החודשי עולה $1 לכל רוחב פס של 25GB.

מעבר לזה, יש לכם דרך נוחה ופשוטה להעביר את האתר שלכם מספק אחסון קודם לפלטפורמה של Cloudways, באמצעות התוסף החינמי להעברת אתרי וורדפרס. התוסף הזה שימושי גם אם אתם רוצים להעביר אתרי אתרי WooCommerce. בנוסף יש לכם גם אפשרות לבקש להעביר עבורכם את האתר פעם אחת למנוי ללא תשלום.

תוסף העברת אתרי הוורדפרס של Cloudways

מעבר לכך, החברה מספקת שורה של כלים אחרים מלבד אלה שהוזכרו לעיל. לדוגמה, אתם יכולים להגדיר שירותים כמו אפאצ'י, MySQL וזיכרון מטמון. בנוסף, אתם יכולים להתקין תוספים לאתר לניהול DNS, שירותי דוא"ל מקצועיים וכו'. בנוסף, החברה מציעה כלים נוספים כמו שחזור של נקודת זמן מסוימת באתר שלכם.

לסיכום, לאור היתרונות הרבים שהצגנו, תהיו בטוחים שניהול אחסון האתרים שלכם באמצעות הפלטפורמה הזאת היא החלטה נכונה שתחסוך לכם התעסקות מיותרת וחשוב מכך – כסף.

במידה ואתם מעוניינים לקרוא עוד על האפשרויות הרבות והנגישות שהיא מציעה, אנחנו ב-Easycloud הנגשנו את כל המדריכים בעברית במרכז הידע שלנו. EasyCloud לקחה על עצמה להנגיש את נושא האחסון בענן והשימוש בפלטפורמת Cloudways עבור המשתמשים הישראליים. לכן בנינו מעל 100 מדריכים על השימוש בפלטפורמת הניהול, מתוך הבנה שזו מערכת נוחה ובטוחה לשימוש שיכולה להקל על משתמשים רבים, ולאפשר להם חווית ניהול שונה לחלוטין ממה שהכירו עד כה. המדריכים עצמם מפורטים במיוחד וכוללים את כל השלבים הדרושים לביצוע פעולות פשוטות, לצד פעולות מאתגרות יותר. המדריכים חינמיים לחלוטין, וכל שעליכם לעשות הוא לבקר באתר שלנו.

שאלות ותשובות - אחסון בענן במערכת Cloudways

כל תכנית תמחר בקלאדוויז מעניקה לכם גישה לתמיכה מקוונת 24/7 בכל ימות השנה באמצעות צ'אט באתר ופתיחת טיקטים של תמיכה לעזרה מקצועית מורחבת. ניתן לשלם על תמיכה פרימיום המעניקה זמן תגובה מהיר יותר ותמיכה טלפונית.

כן. Cloudways היא חברה שנוסדה במלטה ולכן היא גובה מס ערך מוסף (מע"מ) מלקוחות מהאיחוד האירופי.

ניסיון בחינם מאפשר לכם להכיר את הפלטפורמה של Cloudways ולבדוק את היכולות שלה וההתאמה שלה לצרכים של הארגון שלכם. ללא סיכון, ללא התחייבות, ללא צורך בכרטיס אשראי וניתן לבטל את חשבון הניסיון בכל עת.

כן. אתם יכולים להפעיל מספר שרתים של תוכניות אחסון של חברות שונות או זהות, גם אם התמחור עבור כל שרת הוא שונה.

כן. אין הגבלה על מספר האתרים שאתם יכולים להפעיל בשרת בודד.

Cloudways מחייבת אתכם לפי שעה. זה אומר שאתם משלמים רק עבור מה שהשתמשתם. ברגע שתשנו את תכנית התמחור של שרת אחסון בענן, זה יבוא לידי ביטוי בחשבונית שלכם באופן מידי מרגע השינוי.

חשבוניות מונפקות בשבוע הראשון של כל חודש עבור שימוש בשירותים בחודש הקודם. תקבלו הודעה באימייל על החשבונית שלכם.

ניתן לבטל חשבון Cloudways על ידי מחיקת השרתים שלכם בכל עת. אתם תחויבו רק עד הנקודה שבה השרתים פעילים.

בשרתי אחסון בענן של אמזון וגוגל, התעבורה גמישה ומשתנה לפי דרישה בכל עת. בדיגיטל אושן, תחויבו ב-0.02$ לכל 1GB נוסף וב-Vultr תעבורה נוספת תעלה לכם בין 0.02$ ל-0.05$ לכל 1GB נוספים, תלוי בדאטה סנטר שבחרתם.

Cloudways מציעה ללקוחותיה את תוסף הדוא"ל Rackspace במחיר מוזל כשירות חינם לשירותי האחסון המנוהלים של הפלטפורמה. המטרה של קלאדוויז היא להפוך את אחסון האתרים שלכם בענן לנוח ומציעים פתרון מיילים אמין ואטרטקטיבי. אבל, לא ניתן להשתמש ב-Rackspace דרך Cloudways אם אתם לא משתמשים באחד משרתי האחסון המנוהלים של החברה.