הבעיות הנפוצות בדרופל

רבים מהמשתמשים בדרופל נתקלים בבעיות שחוזרות על עצמן. ריכזנו לכם את הבעיות המרכזיות בשימוש בדרופל ואיך אפשר לפתור אותן:

בעיה ראשונה: The Provided Hostname is Not Valid for This Server

הודעת שגיאה זו נובעת מתכונה חדשה ב- Drupal 8 המגנה מפני התקפות HTTP Host header. תיאור התכונה זמין ברשומת השינוי שנוצרה עבור התיקון.

הגדרה חדשה $ settings ['trusted_host_patterns'] נוספה ל-Drupal 8 כדי להגדיר רשימה של hostname מהימנים שהאתר יכול להפעיל מהם. ההגדרה צריכה להיות מערך של דפוסי ביטוי רגולרי, ללא תוחמים, המייצגים את שמות המארח שאתם רוצים לאפשר לרוץ מהם ויש לעדכן אותם בהגדרות היישום.

The Provided Hostname is Not Valid for This Server

שים לב ש- ^, \. ו- $ הם תחביר PCRE. המשמעות של אלה היא שרק אם אתם רוצים להתאים את "www.example.com" באופן מדויק, ללא שום דבר נוסף בהתחלה ובסוף, וכי יש להתייחס לנקודות כאל נקודות ולא תווים כלליים. אם אתם פועלים מ- "example.com", פשוט השתמשו ב:

שים לב ש- ^, \. ו- $ הם תחביר PCRE

אם אתם צריכים להפעיל אתר ממספר דומיינים ו / או תת-דומיינים ולא מבצעים הפניה מחדש של כתובות אתרים, ההגדרה שלכם תיראה כך:

אם אתם צריכים להפעיל אתר ממספר דומיינים ו / או תת-דומיינים ולא מבצעים הפניה מחדש של כתובות אתרים, ההגדרה שלכם תיראה כך

זה מאפשר לאתר שלכם לרוץ מכל הגרסאות של example.com ו- example.org, עם כל תת-הדומיינים הכלולים. לאחר שתתאימו את הגדרות $ ['trusted_host_patterns'] לערך הנכון, אתם אמורים להיות מסוגלים לדפדף שוב לאתר שלכם. תוכלו גם לבדוק את סטטוס הגדרות ה-hostname שלכם מדף דוח הסטטוס, הנמצא ב-admin/reports/status.

אם תסירו את ההגדרה לגמרי, מנגנון ה-hostname המהימן לא יפעל ואתם תראו שגיאה בדף דוח הסטטוס. בנוסף, האתר שלכם עשוי להיות פגיע גם להתקפות HTTP Host header.

בעיה שניה: שכפול מודולים

לעיתים קרובות מגיע הזמן בו משתחררת מהדורה חדשה של מודול שאתם כבר משתמשים בו. לכן, ייתכן שתרצו לבדוק את המהדורה אם אתם לא רוצים להיפטר מהגרסה הנוכחית. מה שמשתמשי דרופל בדרך כלל עושים במקרה זה הוא שינוי שם התיקיה של גרסת המודול הנוכחית למשהו כמו "module-o" ומורידים את מהדורת ה- dev החדשה ומתקינים אותה.

כאשר זה קורה, יש כעת שתי תיקיות לאותו מודול באותה ספריה, כלומר module/ ו-module-old/. הבעיה בגישה זו היא שכאשר דרופל מנתב בין הספריות, הוא לא מבדיל בין התיקיות המכילות את המודול ורק מתייחסות לקובץ module.info או module.info.yml. לכן, אתם לא יכולים לשנות שם של קובץ מכיוון שדרופל לא יידע שמדובר בקובץ שהוא אמור להפנות אליו. בשל כך, קיימת אפשרות גבוהה שדרופל עשוי להתייחס לגרסה הלא נכונה של המודול ולהשתמש בה, דבר שעלול לשבור את הפונקציונליות של האתר שלכם. על מנת להימנע מכך, וודאו כי אתם לא משתמשים באותו מודול באותה ספריה.

בעיה שלישית: לא ניתן להתחבר לאחר הפעלת תחזוקת האתר

נושא אחד שנשאל לעתים קרובות בפורומים של דרופל הוא שמשתמשים אינם מסוגלים להתחבר לאחר הפעלת תחזוקה באתר. ניתן לעשות זאת על ידי מעבר לכתובת האתר הבאה: http://www.example.com/?q=user. (הדוגמה תוחלף בשם האתר שלכם והמשתמש לא ישתנה).

בעיה רביעית: CSS/Theme Changes not Showing Up

אם שיניתם אי פעם את ערכת הנושא או את ה-CSS של אתר הדרופל שלכם, הייתם שמים לב שבמשך הרבה זמן, השינויים שביצעתם אינם מופיעים. לרוב, זה נובע מזיכרון מטמון. לכן, נקו את זיכרון המטמון באמצעות פקודות Drush ותוכלו לראות את השינויים.

מאת – צוות EasyCloud

מדריכים נוספים