כיצד להעביר שרת לחשבון אחר של Cloudways

Play Video about cloudways-2-backup-youtube

במאמר הזה נסביר איך להעביר לחלוטין שרת מסוים מחשבונך לחשבון Cloudways אחר. בשונה מהאופציה של שיתוף שרת, ההעברה לחשבון Cloudways אחר, תשמור על אותה כתובת IP. האפשרות הזו אידיאלית עבור סוכנויות ומפתחים אשר יוצרים אתרים בחשבון Cloudways משלהם, ומעוניינים לתת שליטה מלאה (כולל חיוב) על השרת והאתר ללקוח שלהם, בתום תהליך הפיתוח.

השלבים הבאים מפרטים כיצד ניתן לעשות זאת:

שלב ראשון

ראשית, התחבר אל פלטפורמת הCloudways שלך באמצעות הלחצן 

לאחר הכניסה, בחר בשרת היעד שברצונך להעביר לחשבון אחר.

שים לב: שני החשבונות (חשבון המקור וחשבון היעד) חייבים להיות בתשלום (ולא בתקופת ניסיון) כדי להשתמש באפשרות הנ"ל.

בחירת שרת

שלב שני

כעת, העבר את העכבר על האייקון העגול הכתום, בצורת רשת, שנמצא בפינה השמאלית התחתונה ובחר באפשרות העברת שרת.

בחרו באפשרות העברת שרת

כעת, בהזן את כתובת הדוא"ל של חשבון היעד שאליו אתה מעוניין להעביר את השרת. לחץ על העברת שרת כדי להתחיל בתהליך.

לחץ על העברת שרת כדי להתחיל בתהליך
שלב שלישי

לאחר מכן, בעל חשבון היעד יקבל דוא"ל על בקשת העברת השרת. הקישור לקבלת בקשת ההעברה יהיה תקף למשך 48 שעות.

בכדי להתחיל בתהליך ההעברה, בעל חשבון היעד צריך ללחוץ על קבל בקשת שרת העברה.

קבל בקשת שרת העברה

זהו. עכשיו השרת ייעלם מחשבון המקור (השולח) ויתווסף לחשבון היעד ותהיה לו שליטה מלאה עליו (כמובן שהוא גם ישלם עבורו).

ביטול העברת שרת (אופציונלי בלבד)

אם ברצונך לבטל את התהליך מסיבה כלשהי, עבור לאפשרות העברת שרת (עבור השרת שניסית להעביר) ולחץ על בטל העברת שרת. לאחר מכן הבקשה תבוטל.

שים לב: ניתן לבטל את הבקשה רק אם חשבון היעד לא קיבל אותה כבר.

ביטול העברת שרת

דגשים חשובים:

  • גם חשבונות המקור וגם חשבונות היעד חייבים להיות בתשלום ולאחר תקופת הניסיון כדי להשתמש באופציה זו (לחצו כאן כדי להבין איך לשדרג את החשבון שלכם)
  • רק בעלי חשבונות (ולא חברי צוות) רשאים להעביר שרת
  • הגישה לפרויקט עבור חברי הצוות של החשבון הקודם תוסר לאחר העברת השרת
  • אישורים ברמת האתר (SFTP) שנוצרו על ידי חברי הצוות של החשבון הקודם יוסרו, ואילו אישורי היישום שנוצרו על ידי בעל החשבון הקודם יישארו פעילים
  • אם מוגדר שירות מיילים SMTP בעזרת תוסף המיילים של Elastic Email הוא יבוטל. בעל החשבון החדש יצטרך להפעיל את התוסף מחדש. עם זאת, הגדרות תוסף מיילים בחינם (כגון SMTP בחינם) ימשיכו להיות פעילות
  • השרת יחויב על פי השימוש בכל חשבון במשך החודש הראשון. לדוגמא, חשבון A (חשבון מקור) העביר שרת לחשבון B (חשבון יעד) ב -10 לחודש והמקבל ניהל את השרת למשך שארית החודש. בחשבונית הבאה, חשבון A יחויב עבור 10 ימי שימוש בשרת ואילו חשבון B יחויב במשך 20 הימים הנותרים
  • לא ניתן להעביר שרת שמשותף עם משתמש אחר לשום חשבון אחר. על מנת לעשות זאת, על משתמש המקור לבטל את שיתוף השרת

במקרה של אתר בסביבות פיתוח, המקרים הבאים יחולו: 

  • כאשר אתר בסביבת פיתוח ואתר רגיל נמצאים באותו שרת, לבעלים החדשים תהיה גישה לשניהם
  • כאשר השרת בו נמצא אתר בסביבת פיתוח מועבר, לבעלים החדש לא תהיה גישה לאתרים בסביבת פיתוח נוספים, הממוקמים בשרת אחר
  • כאשר השרת בו נמצא אתר בסביבת פיתוח מועבר, לבעלים החדש לא תהיה גישה לאתר הרגיל והחיבור בין אתר סביבת הפיתוח והאתר הרגיל יבוטל

מאת – צוות EasyCloud